OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 20. csütörtök
Ismertető


2013. május 16., csütörtök 20:46

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2013. május 16., csütörtök (OS) -

    Adóhivatali válaszra várnak a devizahitelesek !

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet írásban kérte a NAV állásfoglalását az árfolyamgát adóztatásával kapcsolatban, mely az Egyesület álláspontja szerint a hatályos adótörvények alapján adókötelezettséget jelent a banki adósok számára.
A "devizahiteles mentőcsomag" részeként kínált árfolyamgát során, egyes konstrukcióban keletkező mentesített követelésrész adóztatásával kapcsolatban a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) álláspontja 30 nap után is ismeretlen.
Az állásfoglalás kiemelten fontos, hiszen az adóztatással kapcsolatos információk a lakosság érintett részének a felelős döntéshozatalához nélkülözhetetlen, illetve amennyiben nem kívánja a jogalkotó adóztatni az így keletkező "nyereséget" akkor a törvénymódosítás az Egyesület elnökének (Falus Zsolt Ferenc) a véleménye szerint elkerülhetetlen.
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.