2019. szeptember 18. szerda

2013. május 16., csütörtök 20:46

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2013. május 16., csütörtök (OS) -

Adóhivatali válaszra várnak a devizahitelesek !

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet írásban kérte a NAV állásfoglalását az árfolyamgát adóztatásával kapcsolatban, mely az Egyesület álláspontja szerint a hatályos adótörvények alapján adókötelezettséget jelent a banki adósok számára.
A "devizahiteles mentőcsomag" részeként kínált árfolyamgát során, egyes konstrukcióban keletkező mentesített követelésrész adóztatásával kapcsolatban a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) álláspontja 30 nap után is ismeretlen.
Az állásfoglalás kiemelten fontos, hiszen az adóztatással kapcsolatos információk a lakosság érintett részének a felelős döntéshozatalához nélkülözhetetlen, illetve amennyiben nem kívánja a jogalkotó adóztatni az így keletkező "nyereséget" akkor a törvénymódosítás az Egyesület elnökének (Falus Zsolt Ferenc) a véleménye szerint elkerülhetetlen.
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet