OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 18. hétfő
Ismertető


2013. május 22., szerda 17:37

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. május 22., szerda (OS) - Duna-ügyben továbbra is papírtigris-kormányunk van

    A Jobbik felháborítónak tartja, hogy 20 év után még mindig azok a "tanácsadók" állnak Illés Zoltán államtitkár és a vidékfejlesztési tárca mögött, akik bűnrészesek voltak a Szigetköz tönkretételében. Többek között a bős-nagymarosi szerződésből történt felelőtlen kiugrásunk és a dunakiliti fenékküszöb megépítésének akadályozása szerepel bűnlajstromukon. A Duna, ha beszélni tudna, nem kérne ezekből a "Duna-védő" civil szervezetekből, akik tevékenységükkel 20 éve akadályozzák a hosszútávú és szakmailag megalapozott megoldást a Duna vízellátásának helyreállítására. Eközben a szigetközi emberek csak várnak, mert érdemi előrelépés nem történik.
    Felszólítjuk a kormányt, hogy engedje végre a vízügyi szakértőket újra ahhoz az asztalhoz ülni, ahol a döntéseket meghozzák a hazai vízgazdálkodás kérdéseiben. Fejezzék be az egykor világhírű magyar vízügy szétverését, mert páratlan kincsünk, édesvízkészletünk megmentése érdekében sürgős és radikális lépéseket kell tenni! A Jobbik kormányra kerülése esetén haladéktalanul nekilát a vízgazdálkodási rendszer átalakításának és fejlesztésének, a Mosonyi Emil-program keretében ismertetett vízügyi beruházások megvalósításának.
    Kepli Lajos országgyűlési képviselő
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.