OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 5. péntek
Ismertető


2013. május 27., hétfő 17:05

A Gyere Haza Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. május 27., hétfő (OS) - Bemutatkozott a Gyere Haza Alapítvány az Országgyűlés Ifjúsági albizottsága előtt.

    A bizottság ellenszavazat nélkül fogadta el határozatát, melyben elvi támogatásáról biztosítja az Alapítvány programját.

Azbej Tristan, alapító, és Kovács Péter kuratóriumi elnök az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság Ifjúsági albizottsága előtt számolhattak be a Gyere Haza Alapítvány programjáról. A bizottsági ülésen jelen lévő képviselők kérdéseket tettek fel az előadóknak, az Alapítvány tevékenységével, és jövőbeli céljaival kapcsolatban. Az előadók elismerték a kormányzat fiatalok boldogulását segítő intézkedéseit: a munkahely garancia programot, és a TÁMOP fiatal vállalkozókat segítő pályázatot; ugyanakkor felszólították a kormányzatot, hogy bontsa le a hazatérés további gátjait, mint pl. a diploma és tudományos fokozat honosításának irreális terheit.

A Gyere Haza Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy erkölcsi támogatással és karrier-tanácsadással segítse a külföldről hazatérni kívánó, diplomával és nyelvtudással rendelkező fiatalokat. A célközönség tagjai ingyenes szolgáltatásként vehetik igénybe a szakmai tanácsadást: a Gyere Haza Karrier Pont, továbbá a Gyere Haza Vállalkozói Ponton keresztül. Az alapítvány tevékenységének köszönhetően, már több hazatérőnek sikerült segítséget nyújtani az itthoni újrakezdéshez.

Kapcsolattartó: Kovács Péter (kovacs.peter@gyerehaza.org; +3670/5341849)
    Kiadó: Gyere Haza Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.