OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. július 3., szerda 09:32

Az AQUILA Párt közleménye
    Budapest, 2013. július 3., szerda (OS) - AQP véleménye: Tavares-jelentés kontra EU

    Az Európai Unió, illetve hasonló közösség Európában szükséges és jó, de ami mára lett belőle, az az AQP-nek így már nem kívánatos. Új alapokon működő, elfogulatlan, kevésbé gyűlölködő, az országok szuverenitását teljesen meghagyó EU-ra lenne szükség, ahol nem kapitalista, liberális lobbi által és  régi beidegződések nyomán motivált csoportok akarnak a többi ország belügyeibe (gazdálkodás), és önállósságába beleszólni. A magyar viszonyokat tekintve más kérdés, és majd reagálunk rá, hogy szeretnénk-e olyan parlamentben működni, ahol a házelnök egy egész frakciót kitilthat, másik oldalról bizonyos frakciónak a viselkedése milyen tehetetlenségi erő hatására lett ilyenné, hogy másképp nem tudja a véleményét érdemben érvényesíteni, mert talán meghallgatás nélkül lesöprik. Számunkra ezek is kiábrándítóan hatnak.
Az AQP-nek kell az EU, de nem elfogadható, hogy napi szinten különböző negatív eljárásokat szenvedünk, maximális kettős mércével ítélnek meg minket (!?!). Ez úgy hat, mintha az EU-t a közös ellenség generálása tartaná össze, és ez az ellenség most Magyarország. Közös erővel fel kell lépnünk ez ellen, és az EU vezetésével tárgyalásokkal, józan egyeztetésekkel a lobbi és az erős tőkés befolyás ellen tenni kell. Ha ez nem működik, és az EU nem változtat a kettős mércéjén, országunk belügyeibe mértéken túl beleavatkozó politikáján, akkor hasonló véleményű szervezetekkel összefogva a kilépés érdekében népszavazást kezdeményezünk.

    Kiadó: AQUILA Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.