OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. július 6., szombat 10:42

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. július 6., szombat (OS) -

    A jövő nemzedék testi-lelki egészségének alapja, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott családokban nőjenek fel, és ennek – kutatásokkal igazoltan – a legnagyobb esélye akkor van, ha a család egy férfi és egy nő házasságán alapul.
    Ugyanakkor tiszteletben tartjuk, hogy ezen kívül még sokféle együttélési modell létezik. Magyarországon az Európai Unió elvárásainak megfelelően jogilag rendezett az egynemű párok helyzete is, a bejegyzett élettársi kapcsolat a jogrend része. A melegek házasságát azonban nem támogatjuk, valamint azt sem, hogy egynemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe. Ez már nem az egyéni szexuális szabadság gyakorlásának része, mert a gyermekeknek joguk van szülőkhöz, apához és anyához, lehetőséget kell teremteni arra, hogy hagyományos családi környezetben nevelkedjenek.
    A Budapest Pride felvonulás, az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és annak helyére, a hálószoba falai közé kerüljön. Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása. A Pride sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete, ezért elítéljük azokat a politikusokat, akik demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban. A mai napon is minden ember őrizze és őrizhesse meg méltóságát, illetve magánéletének háboríthatatlanságát!

    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.