OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. július 8., hétfő 06:31

A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. július 8., hétfő (OS) - A Kúria 2013. július 4. napján kelt ítélete kimondja, hogy semmis az a deviza-alapú hitelszerződés, amelyikben nincs az árfolyamrés értéke feltüntetve. A Kúria ugyanakkor ítéletével visszamenőleg érvényessé tette a semmis szerződést. A Kúriának ez a döntése a fogyasztók jogfosztását és a bankok érdekeinek a védelmét eredményezi.

    Egy normális országban a jogrendszer nem adhat védelmet annak a banknak, amelyik semmis szerződéseket köt. Tévúton jár az a bíró, amelyik azt képzeli, hogy az igazságszolgáltatás feladata rendbe rakni egy bank semmis szerződéseit.
A Kúria ítélete ezért összességében nem a fogyasztóvédelem sikere, hanem annak a jele, hogy Magyarországon nincs független igazságszolgáltatás.
A Kúria bírái egy történelmi lehetőséget szalasztottak el. Magyarországra az egész világ tisztelettel és megbecsüléssel tekintene, ha a Kúria bátran kiállt volna a jogállami értékek mellett.
Mindaddig, amíg az igazságszolgáltatás ilyen módon működik, az ország lakossága ki lesz szolgáltatva az aktuális pénzügyi és politikai elit kénye kedvének. Magyarország csak akkor fog egy sikeres és erős országgá válni, ha az igazságszolgáltatás működése alapjaiban megváltozik.
Bővebben: www.pitee.org
    Kiadó: Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.