OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. július 8., hétfő 13:01

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségnek közleménye
    Budapest, 2013. július 8., hétfő (OS) - DÉSZ Közlemény: Véget vethetünk a devizahitelesek / devizaadósok rémálmainak. A Kúria 2013.07.04-i döntése kedvező jogi hátteret biztosított a deviza-elszámolású kölcsönszerződésekre alapozott banki és végrehajtói kényszerintézkedések jogi úton történő megakasztására, a MORATÓRIUM érvényesítésére. A végrehajtásokat jogilag megalapozó közjegyzői záradékok kiadásai megelőzhetők, vissza is vonathatók, miáltal a végrehajtások ez úton is megakaszthatók. Ugyancsak a végrehajtások maguk is megelőzhetők, megállíthatók a jogi –és elszámolási viták rendezéséig, azaz a szerződéseket megtámadó perek lezajlásáig.

    Jól látható, hogy az érdekeinknek megfelelő ELSZÁMOLÁSOK, ÚJRASZÁMOLÁSOK csak bírói úton kényszeríthetők ki (nem a fejünk feletti banki és kormányzati mutyikkal) a kölcsönszerződések megtámadásával, csoportos, avagy egyéni úton. A tömeges perek megindultak. A mintegy 1100 szerződést támadó per 30 %-a szervezetten, a DÉSZ szervezésében zajlott és zajlik. A sikeres perek megalapozzák, az azokat követő kártérítési pereket, így a végtörlesztettek is itt menetelhetnek sorainkban a bíróságok irányába. Így érvényesül a devizahitelesek / devizaadósok érdeke. Három a devizahiteles / devizaadós igazság: MORATÓRIUM, ELSZÁMOLÁS, KÁRTÉRÍTÉS. A devizahiteles / devizaadós probléma nem egy csapásra, hanem három fokozatban oldható és oldódik fel, nem az utcán dől el. Továbbiak: www.devizaados.eu címen a Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége hivatalos weboldalán! Tilk László Géza elnök
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.