OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. július 16., kedd 04:22

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2013. július 16., kedd (OS) - A devizaadósok élethelyzetei: A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége (DÉSZ) 2408 interneten csatlakozott tagját szólította meg újra, hogy nyilatkozzon élethelyzetéről. Ezer választ követően lezárt a felmérés és az alábbi kép mutatkozik az ezerfős mintára 2013. II. negyedévére.

    Még fizet: 49 %. 90 napon túli elmaradása van: 24 %. Felmondták a szerződést: 16 %. Megjelent a végrehajtó: 5 %. Árverés előtt áll: 3 %. Végtörlesztett: 3 %. A statisztika értelmezéséhez tudni kell, hogy a  szövetségbe kizárólag az Interneten lehet jelentkezni és a tagságnak Facebook profillal is rendelkezni kell, így nem reprezentálja a devizahitelesek legszélesebb körét. A szövetség a kölcsönszerződéseiket bíróság előtt megtámadni - teljes semmisségre - kívánó, perképes devizaadósok joghoz juttatására szerveződött, még 2011. év végén. Azóta tagjai 12 pertársasági keresetet nyújtottak - 345 db kölcsönszerződést érintően - be. A DÉSZ, a legutóbbi kúriai döntést a közjegyzők és a végrehajtók megállítására igen kiválónak tartja. Máris szervezi - a pereken túl - a deviza-elszámolású kölcsönszerződésekből eredeztetett kényszer értékesítések blokkolását, tágabb értelemben véve a MORATÓRIUMOT - a perek zárultáig - tagjai számára. A szövetség fő célkitűzései: MORATÓRIUMOT! ELSZÁMOLÁST-ÚJRASZÁMOLÁST! KÁRTÉRÍTÉST! E célokat alapvetően a független bíróságok útján kívánja érvényesíteni, így minden erőszakos,rendszerellenes megmozdulástól elhatárolódik. Továbbiak www.devizaados.eu Tilk László Géza elnök
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.