OS Országos Sajtószolgálat
2023. január 27. péntek
Ismertető


2013. július 17., szerda 12:12

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. július 17., szerda (OS) - Módosított közlemény: A Magyar Könyvtárosok Egyesülete "Szabad tudásáramlás - egyenlő hozzáférés címmel" 45. alkalommal rendezi meg Vándorgyűlését 2013. július 18. és 20. között Egerben.

    Az Egyesület egyik legfőbb törekvése annak segítése, hogy a könyvtári szolgáltatások, a tudásipar "termékei" a felhasználók legszélesebb köréhez jusson el.
A szabad tudásáramlás rendkívüli módon megkönnyíti a tanulást, továbbképzést, munkavállalást, hivatalos ügyek intézését. Ez mindenképpen javítja az állampolgárok esélyeit, növeli a vállalkozások versenyképességét.
Ezért stratégiai fontosságú a tudástartalmakhoz történő egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése. Mindkét területen kiemelkedő szerepe van a könyvtáraknak. Feladat a tudás előállítása, szétsugárzása mellett a tudatos internet-használóvá nevelés is. Arra a kérdésre, hogy állják-e a versenyt a tudásiparban a könyvtárak, amelyek rájuk várnak a tudásalapú társadalom létrehozásában és kiszolgálásban – a válasz csakis pozitív lehet.
A könyvtári rendszer területi elhelyezkedéséből, infrastrukturális és személyi felkészültségéből adódóan különösen alkalmas ennek a problémának a sikeres kezelésére, szolgáltatásai a legkisebb településektől a felsőoktatásig elérhetőek. Törvényi feladatai közé ezért került be alapfeladatként az oktatás támogatása, a digitális írás-olvasás tanítása, az állampolgárok ügyintézésének segítése.
A vándorgyűlés szervezésében az egri könyvtárak vesznek részt.
Fő támogató az NKA.
www.vandorgyules-eger.ektf.hu
    Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.