OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. július 17., szerda 23:16

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. július 17., szerda (OS) -

    Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye

A devizahitelezésbe való Állami beavatkozás nemzetérdek
...
Az Egyesület elnöksége üdvözli dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azon nyilatkozatát, mely tulajdonképpen a hazai devizahitelezés utólagos felülvizsgálatáról szól. A Miniszter szerint lényeges és vizsgálandó szempont, hogy a hitelfelvevőnek nem felróható okok és körülmények miatti fizetésképtelenséget mi idézte elő. Az Egyesület elnöke (Falus Zsolt Ferenc) megdöbbentőnek tartja, hogy van olyan ellenzéki párt a parlamentben, aki választási fogásnak tartja a devizahites társadalmi csoport érdekében történő Állami beavatkozást. Az Egyesület elnöksége szerint az Állami beavatkozás a szabálytalan és szabályozatlan devizahitelezés felszámolása nemzetérdekből kötelező.
A hazai hitelezők a devizahitel szerződésekben az árfolyam kockázatok korlátlan áthárításával, valamint a hiteltermék szakmaiatlan és indokolatlan árazásával egy olyan bonyolult és összetett pénzügyi eszközt értékesítettek a magyar lakosság számára, mely kizárólag befektetési szolgáltatás nyújtása keretében lehetett volna értékesíthető, ahol a kockázatvállalási képesség felmérése és a kockázatkezelési lehetőségekről szóló tájékoztatás nem maradhatott volna el.
Lényeges és meghatározó tény, hogy a hazai pénzügyi szolgáltatónak a devizahitelezés forrásoldalán alkalmazott Fx-swap ügyleteknek köszönhetően árfolyamkockázata nem keletkezhet.
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.