OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 24. szombat
Ismertető


2013. július 19., péntek 12:55

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. július 19., péntek (OS) - Világraszóló diákolimpiai magyar sikerhez gratulált a köznevelésért felelős államtitkár.Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár is gratulált Szabó Attilának, minden idők legsikeresebb diákolimpikonjának, a 44. Nemzetközi Fizikai Diákolimpia újbóli, abszolút győztesének.

    Az idei versenyen 82 országból 381 versenyző indult el és mérte össze tudását. Az ötfős magyar diákcsapatból mindenki éremmel tért haza, összesítésben 2 arany-, 2 ezüst-, és 1 bronzérem birtokosává váltak a magyar diákok (Szabó Attila, Kovács Áron Dániel, Juhász Péter, Jenei Márk és Papp Roland). A legkiválóbb eredményt elérő Szabó Attila a legjobb elméleti dolgozatért járó elismerés mellett megszerezte a legjobb európai férfi versenyzőnek járó különdíjat is. A diákolimpiák történetében ő volt az első, akinek két alkalommal is (tavaly és idén) sikerült elnyernie az abszolút elsőséget és ezzel ő lett a diákolimpiák történelmének legsikeresebb tanulója. Gratuláló levelében a világraszóló teljesítmény kapcsán Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára e szavakat írta: "a jövőben nem csak azokra a magyar Nobel-díjas fizikusokra lehet majd hivatkoznunk, akik az elődeidnek tekinthetők, hanem elmondhatjuk, hogy a mai Magyarországon is van olyan szellemi kapacitás, mint volt a két világháború között".
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.