2019. augusztus 24. szombat

2013. július 19., péntek 12:55

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. július 19., péntek (OS) - Világraszóló diákolimpiai magyar sikerhez gratulált a köznevelésért felelős államtitkár.Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár is gratulált Szabó Attilának, minden idők legsikeresebb diákolimpikonjának, a 44. Nemzetközi Fizikai Diákolimpia újbóli, abszolút győztesének.

Az idei versenyen 82 országból 381 versenyző indult el és mérte össze tudását. Az ötfős magyar diákcsapatból mindenki éremmel tért haza, összesítésben 2 arany-, 2 ezüst-, és 1 bronzérem birtokosává váltak a magyar diákok (Szabó Attila, Kovács Áron Dániel, Juhász Péter, Jenei Márk és Papp Roland). A legkiválóbb eredményt elérő Szabó Attila a legjobb elméleti dolgozatért járó elismerés mellett megszerezte a legjobb európai férfi versenyzőnek járó különdíjat is. A diákolimpiák történetében ő volt az első, akinek két alkalommal is (tavaly és idén) sikerült elnyernie az abszolút elsőséget és ezzel ő lett a diákolimpiák történelmének legsikeresebb tanulója. Gratuláló levelében a világraszóló teljesítmény kapcsán Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára e szavakat írta: "a jövőben nem csak azokra a magyar Nobel-díjas fizikusokra lehet majd hivatkoznunk, akik az elődeidnek tekinthetők, hanem elmondhatjuk, hogy a mai Magyarországon is van olyan szellemi kapacitás, mint volt a két világháború között".
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma