OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. július 31., szerda 21:36

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetsége közleménye (3.rész)
    

    A gazdaságosság elve sem az ördögtől való. Az erdőgazdálkodás a vidéki Magyarország jólétét, az egész nemzet vagyonának gyarapítását is szolgálja. A nehéz körülmények között élő lakosság meghatározó része a leginkább erdősült, illetve az erdőtelepítésre váró térségekben lakik. Az erdészet negyvenezer család megélhetését biztosítja. Fenntarthatóan segíti az emberek helyben való megélhetését és számottevő nagyságrendben tehermentesíti az ország költségvetését.
    Az erdő a klímaváltozás hatásainak csökkentésében legnagyobb szerepet játszó természeti erőforrásunk - ezt szolgálja a fenntartható erdőgazdálkodás, ami mellett az erdővagyon gyarapítható.
A magyar erdőgazdálkodók az erdőkben évente megtermett faanyagnak csupán a kétharmadát termelik ki. Szabó Marcel jól látja, hogy az erdőtelepítéseket fokozni kell. Emellett szükséges volna segítenie a hazai fa, mint megújuló nyersanyag reneszánszát - a környezettudatos, fenntartható magyar gazdaság, tehát a jövő nemzedék érdekében.
    Az Országos Erdészeti Egyesület és a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség az ország több ezer szakemberét tömörítő szakmai civil szervezetek, az erdők ügyéért felelős Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiai parterei. Fontosnak tartják, hogy az alapvető jogok biztosának jövő nemzedékek érdekeiért felelős helyettese is tisztán láthasson a magyar erdők vonatkozásában.

Budapest, 2013. július 31.

Országos Erdészeti Egyesület
Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
    
    Kiadó:Országos Erdészeti Egyesület

    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.