OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2013. augusztus 5., hétfő 17:55

A Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség közleménye
    Budapest, 2013. augusztus 5., hétfő (OS) - Budapesten megalakult a Roma Szeretetszolgálat és a  Nemzetközi Roma Jogvédő Iroda.

    A Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség tagjai létrehozták a Roma Szeretetszolgálatot és a Nemzetközi Roma Jogvédő Irodát. A Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség (CTISZ) vezetőségében régóta körvonalazódott egy jogvédő iroda létrehozásának ötlete, ami most létrejött Budapesten a XIX. kerület Kós Károly Tér 1 .szám alatt a volt kisebbségek házában.

A rasszizmus sajnos hazánkban mai napig tetten érhető  aminek legtöbbször elszenvedő áldozatai a  cigányok, ezért is éreztük annak fontosságát , hogy megfelelő infrastruktúrával rendelkező nemzetközi jogvédő irodát kell biztosítanunk , hátrányos helyzetű rászoruló emberek – családok számára, akik szociális helyzetük miatt nem tudnak megfelelő védőt illetve ügyvédet fogadni védelmük érdekében !

"Segíts, Hogy Segíthessünk - Zhutin Te Shaj Zhutisaras "  a mottója az újonnan alakult Magyarországon egyedülálló Roma Szeretetszolgálat karitatív segélyszervezet célkitűzésének. Célunk segítséget nyújtani minden rászoruló hátrányos helyzetű ember számára származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül.


ctisz.webnode.hu
nemzetkozi-roma-jogvedo-iroda.webnode.hu
roma-szeretetszolgalat-aapitvany.webnode.hu    
    Kiadó: Cigány Tudományos és Identitásőrző Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.