OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. augusztus 15., csütörtök 13:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2013. augusztus 15., csütörtök (OS) -

    Ajándék közpénzből Orbán fogorvosának?

A miniszterelnök döntésével 2011-ben egymilliárd forintot juttattak a költségvetésből a fogászati turizmus fejlesztésére, amit további 3,5 milliárd forint uniós fejlesztési pénzzel fejeltek meg. Ebből az összegből 10 és 30 millió forint közötti támogatást lehetett elnyerni, ám ehhez csatlakozni kellett az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. programjaihoz, befizetni az évi 1,5 milliós tagdíjat és megvásárolni a cég fogászati turizmus fejlesztéséről szóló programját. Ennek ára 3,5 millió forint, szerzői pedig az említett részvénytársaság két tulajdonosa, Szűcs László vezérigazgató és Bátorfi Béla, Orbán családi fogorvosa, akit nem mellesleg a Brit Fogászati Kamara szakmai hanyagság miatt egy évre eltiltott hivatása angliai gyakorlásától.

A feltételeket egyszerűbben fogalmazva az elnyert támogatásból 5 millió forintot le kellett adni az OTI Zrt.-nek. A maximálisan elnyerhető 30 milliós támogatással számolva is 150 fogászati cég juthatott támogatáshoz, így Bátorfi úr cége legalább 750 milliós védelmi pénzt szedhetett be.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett az ügyben a miniszterelnökhöz. Aziránt érdeklődött, hogyan választották ki közreműködőként épp az OTI Zrt.-t, hányan kaptak a 4,5 milliárdos keretből támogatást, milyen mértékben lendítette föl a program a magyar fogászati turizmust és mennyivel magasabb jövedelem után fizettek adót a magyar fogorvosok a program eredményeként.

DK Sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.