OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. szeptember 10., kedd 13:14

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 10., kedd (OS) - Kövérnek mennie kell!

    Kövér László tegnap arról beszélt, hogy Magyarországon az Országgyűlés jogainak szűkítésére, és – ezzel párhuzamosan – a kormány hatalmának kiszélesítésére, egyfajta rendeleti kormányzás bevezetésére van szükség.

A magyar demokráciában a kormány a parlamentnek felelős. Megdöbbentő, hogy éppen az Országgyűlés elnöke kívánja a kormány jogkörét bővíteni a parlament jogkörének rovására.

Ez elfogadhatatlan a magyar törvényhozás elnökétől és egyenesen fenyegető annak a kormányzópártnak a vezető politikusától, amely párt az elmúlt három évben már bizonyította: nem riad vissza a hatalom központosításától, a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolásától és a magyar alkotmányosság felfüggesztésétől sem.

Kövér László már a 2010-es választások idején is demokratához méltatlan javaslatokkal hívta fel magára a figyelmet: akkor egyfajta választási cenzusról, pénzért visszaadható szavazati jogról fantáziált, most pedig, immár hatalomra kerülve, a miniszterelnöki kézi vezérlés intézményesítéséről beszél.

Ez a magyar parlamentarizmus elárulása – ilyen ember nem képviselheti a Magyar Országgyűlést sem itthon, sem a szabad világban. Kövér Lászlónak mennie kell!

Már senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a 2014-es választásoknak mekkora tétje van: ellenzéki összefogásra van szükség, hogy Magyarország ne Európa legújabb diktatúrája legyen, hanem jogállam, ahol a szabadság szüli a rendet.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon,
az ellenzéki szövetség vezetői

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.