OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


1990. szeptember 6., csütörtök 00:00

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének nyílt levele Antall Józsefhez
    

    1990. szeptember 6., csütörtök - Miniszterelnök úr
Figyelemmel kisérve a törvényalkotói munkát, s abban bizonyos tendenciák érvényesülését, súlyos aggodalmunkat fejezzük ki.
    Kormánykörök és bizonyos ellenzéki megnyilvánulások egyértelművé teszik, hogy az új éra semmiképpen nem kíván elégtételt szolgáltatni a kommunista rendszerben vagyonuktól megfosztottaknak.
    Jelenlegi elképzelésük szerint nem a kormányprogrammá avanzsáltatott földtulajdon rendezési törvényjavaslatot, hanem az előprivatizálásról szólót kívánják előbb az Országgyűlés elé terjeszteni. Ebben a reprivatizálást kizárják, amivel jogi precedenest teremtenek a később benyujtandó kérdések tárgyalásohoz is.
    A szándék nyilvánvaló, hogy diszkriminációról ne beszélhessünk, hogy az alkotmányosság látszatát keltehessék, a könnyebb ellenállás oldaláról kívánják megkezdeni a privatizálás folyamatát, kizárva abból a volt tulajdonosokat, függetlenül attól, hogy föld- vagy egyéb tulajdonnal rendelkeztek egykor.
    A hátsó szándékok gyanujától akkor mentesíthetné magát a kormány, ha a földtulajdon- rendezési javaslatot nyujtaná be először, s ez szolgálna precendesül a további tulajdonrendezési törvények számára.
    Ennek elősegítésére kérjük Miniszterelnök Úrat.
     1990. Budapest, l990. szeptember 6.

                    Tisztelettel:
                     a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete nevében
                     Somogyi Zoltán ü gyvezető elnök (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.