OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2013. október 7., hétfő 15:17

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. október 7., hétfő (OS) - 25 éves a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

    Az FDSZ - megalakulásának negyedszázados évfordulója alkalmából - 2013. október 7-én Emlékülést tartott a Benczúr Szállóban. A meghívottak között régi és új elnökségi tagokat, jelenlegi és volt intézményi tisztségviselőket, hosszú évek óta dolgozó aktív és már nyugállományba vonult segítőket köszöntöttek.
Vendégük volt Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár, Mezey Barna MRK elnök, Galló Istvánné PSZ elnök, Kuti László ÉSZT elnök, Antmann Katalin OSZSZ elnök és Vígh László AOKDSZ elnök.
Tőrös Szilárd FDSZ elnök megnyitó beszédében elmondta, hogy az a szervezet, amely maga mögött tudhat 25 évet, kiállta a társadalmi hasznosság próbáját. Ez történt az FDSZ esetében is, mely gyorsan változó világban született és nőtt fel. A technikai fejlődés Európa-szerte rákényszerít mindenkit a társadalmi munkamegosztás, a kultúra újragondolására. Ilyen körülmények között kellett és kell pozícionálni magát az FDSZ-nek, és megkeresni helyét mint a felsőoktatási oktatókat-kutatókat és az oktatást közvetlenül segítő alkalmazottakat tömörítő szakszervezet.

    Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.