OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2013. október 18., péntek 10:59

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezetének közleménye
    Budapest, 2013. október 18., péntek (OS) - Amszterdam – A hollandiai Szcientológia Egyház és hívei számára jelentős győzelemként csütörtökön az Amszterdam fellebbviteli adóügyi bírósága megerősítette, hogy az amszterdami Szcientológia Egyház kizárólag a közösség érdekében működik és tevékenységei vallási, illetve ideológiai természetűek.

    Tavaly a haarlemi bíróság már megerősítette, hogy azok a szolgáltatások, amelyeket az egyház a híveinek nyújt – a lelki tanácsadás, szertartások és a képzés – vallási természetűek. Csütörtökön a bíróság úgy döntött, hogy a Szcientológia Egyházat a törvény általi azonos bánásmódban kell részesíteni, mint a többi vallási intézményt. A Bíróság a Szcientológia Egyházat közhasznú intézménnyé nyilvánította, mivel annak tevékenységei kizárólag vallási természetűek.
Az amszterdami Szcientológia Egyház 1974-ben történő alapítása óta állhatatosan a közösség érdekében működik.
A Szcientológia egy világméretű vallási mozgalom, amelyet 184 országban gyakorolnak. Tisztességes szándékait és tagjainak arra irányuló jogát, hogy hitüket kormányzati beavatkozástól mentesen gyakorolhassák, már sok nemzet legfelsőbb bírósága elismerte, beleértve az Európai Emberi Jogi Bíróság egyhangú döntéseit is. Az Egyház és tagjai aktívan részt vesznek humanitárius kezdeményezésekben és társadalomjobbító programokban a drogmegelőzés, az emberi jogok, az írástudóság, a bűnügyi reform, az erkölcsi oktatás és a katasztrófák enyhítése érdekében, milliókat segítve ezzel.

További információ: www.szcientologia.org.hu
    
    Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.