OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2013. október 30., szerda 19:04

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. október 30., szerda (OS) - Ők már nem szavaznak! A hazáért, előre! Ebben a hitben küzdők közül százezrek adták életüket az I. Vh-ban, majd a Don-kanyarban és az onnan visszavezető keserves úton. Gyóni Géza így ír a háborúról: "Csak egy éjszakára küldjétek el őket; A pártoskodókat, a vitézkedőket...Akik fent hirdetik, hogy mi nem felejtünk,...Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket...

    Bármely párt és vélemény vezér által dicsért, vagy kritizált 2014. évi költségvetésről olvasok, nem akadok olyanra, ahol a 100. ÉVFORDULÓ okán hiányolnák az első Nagy Világégésre és az elesett honvédeinkre emlékező, a hadisírjainkat gondozó programokra szánandó adóforintokat. Ilyen önálló tétel egy évszázada nem akad a büdzsében. A HM tárca bugyraiban elrejtve az idén mindössze 6 mFt lett meghirdetve erre és más hagyományőrzéssel foglalkozó civil formációk számára, ami egy cseppnek is kevés a valós szükségletekhez képest. Verbálisan mindenkor, mindenhol prioritást élveznek eme aktualitások, de eddig még nem akadt EGYETLEN KÉPVISELŐ sem, aki egyéni indítvánnyal élt volna ez ügyben. A Krajczáros Alapítvány 7 esztendeje hiába szorgalmazza e célokat szolgáló évi (legalább) 300 mFt megjelenítését, amihez civilek pályázati úton férhetnének hozzá. Megalakult ugyan egy bizottság, amely a centenáriummal foglalkozik és a kormányzat berkeiben a 4 évre némi pénzösszeg is hozzá van rendelve az 1914-18-ra szóló emlékezetünket ébrentartó állami kommunikációhoz, rendezvényekhez,ám mindez elégtelen és leginkább nem a civileknek van szánva.
    
    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.