OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. november 4., hétfő 10:21

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. november 4., hétfő (OS) - Nincs királyi út! A jogi - és elszámolási vita (!) a devizahitelesek/devizaadósok és a deviza-nyilvántartású kölcsönszerződést folyósító bankok között, vagy szerződésenként megegyezéssel, vagy a bíróságokon rendezhető.

    Miután az érintett bankok – vulgarizálva - úgy számolnak, hogy 2*2=8 nem pedig úgy, hogy 2*2=4, a devizaadósok ezt vitatják. A világon nincs olyan kölcsönügylet, ahol a futamidő alatt megduplázódnak a havi törlesztő részletek miközben a tartozás is nő, egyben meghaladja a fedezet értékét. Erre semmiféle racionális magyarázat nem létezik. Az - egyoldalúan - átlagosan kétszeresére emelt havi törlesztő részletek maradéktalan teljesítését - például a DÉSZ tagságának - 60 %a nem képes állni. A bankok a közjegyzővel hitelesített szerződéseikben - a joggal visszaélve - megkerülik a törvényes utat, azaz az elszámolási vita, bíróság előtti rendezését. E helyzetért első sorban a mindenkori törvényhozás a vétkes (a magyar állam), mert ezt a joggyakorlatot 2004. év óta elnézi. Másodsorban a bankok, ugyanis láthatóan maguktól nem képesek tisztességtelen szerződéseik tisztességesre módosítására. Amíg a problémák gyökere kitépésre nem kerül - a kölcsönszerződések módosítása a bank és ügyfele között, avagy azok semmisségének bírói kimondása - a társadalmi problémává dagadó helyzet nem változik.

Tilk László Géza elnök. Továbbiak: www.devizaados.hu

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.