OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2013. november 18., hétfő 17:46

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2013. november 18., hétfő (OS) - Közlemény az úgynevezett árfolyamgátról: A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének Elnöksége felhívja valamennyi tagjának és a sorstársaknak a figyelmét arra, hogy az úgynevezett árfolyamgát igénybe vétele cseberből vederbe kerülést jelent.

    Átmenetileg ugyan csökkentheti a havi törlesztési kötelezettségeket, ám a törvénytelenül felszámolt tartozás mértékét nem. Sőt! Magával a szerződésmódosítással jogvesztővé is válhat az adós arra nézve, hogy a későbbiek során bíróság előtt vitassa az elszámolás törvényességét. Egyébiránt a devizaadós alapvető érdeke az, hogy bíróság előtt megtámadja a kölcsönszerződést, annak teljes semmisségének bírói kimondatása érdekében, a jogerős ítéletet követően pedig, elszámoljon – szintén bíró előtt – igazságügyi szakértő közreműködésével, a bankkal. Az elszámolás eredményétől függően pedig, rendezzék a jogviszonyt, és a tartozást. Például más banktól felvett tisztességes forintkölcsönnel - a bíró által megállapított összeggel - kifizetheti a devizaadós az eredeti bankját. Továbbiak: www.devizaados.hu

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.