OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2013. november 25., hétfő 11:48

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. november 25., hétfő (OS) - Egy sor súlyos probléma nap, mint nap jelzi: elodázhatatlan a nemzetek világméretű összefogása. Most éppen a Fülöp-szigetek tragédiája figyelmeztetett erre.

    A Változó Világ Mozgalom régóta vallja egy globális kormányzat szükségességét. Sokan különféle titkos világkormányokat vizionálnak, és azokat a gonosz eszközének tartják. Sokan hajlanak elismerni egy demokratikus világkormány indokoltságát, de közben ezt lényegében az utópiák körébe utalják. Valóban könnyű így vélekedni, ha sorra vesszük a fennálló gazdasági, politikai, kulturális, ideológiai, vallási különbségeket, vagy ha az európai integráció keserves vajúdására gondolunk. Ha viszont az emberiség előtt álló közös sorsproblémákra koncentrálunk (társadalmi igazságtalanságok, tömegpusztító fegyverek, természeti katasztrófák, környezetpusztítás stb.), akkor nem mondhatunk mást, mint az, hogy: összefogás kell, és megcsináljuk.
Ha pedig a szándék világos és határozott, rá fogunk jönni, hogy a megvalósítás távolról sem olyan reménytelen. Egy felelős világkormányt, vagy legalábbis annak nagyszerű csiráját életre lehetne hívni, akár 24 óra alatt, mindennemű diplomáciai kínlódás nélkül. Ehhez ki kellene tűzni a 12 legfontosabb ENSZ-szakintézmény vezetőinek első munkaértekezletét, és azt a későbbiekben rendszeresen megtartani. Ha ezeket a BT soros elnöke vezetné, akkor egy közvetlen rotatív kapcsolat jönne létre a tagállami kormányokkal.
És íme, ezzel működésbe lépne az első legitim világkormány.
www.valtozovilag.hu/felhivas.h
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.