OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2013. november 29., péntek 17:44

A Szentegyházi Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. november 29., péntek (OS) - A Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia 2013 decemberében hangversenykörúton szerepel Magyarországon. A 150 fős székelyruhás gyermek énekkar és fúvós-vonós zenekar budapesti, tatai, pátyi és pécsi fellépéseire hagyományaihoz híven gyertyafényes adventi hangversennyel készül. A hangversenykörút részleteiről a www.fili.hu oldalunkon tájékozódhat.

    A Haáz Sándor zenetanár által megálmodott és létrehozott Gyermekfilharmónia elsődleges célja a hagyományőrzés, a magyar kultúra megóvása és közösségteremtés a muzsikaszó és az éneklés ereje által.

A Gyermekfilharmónia rendszeresen szerepel Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta minden nyáron és télen külföldi, főleg anyaországbeli hangversenykörútra is utaznak. 2011. szeptemberében a Gyermekfilharmónia "Gyermekhangok Európáért" címmel koncertsorozatot tartott Európa nagyvárosaiban, és felléptek az Európa Parlamentben is.

Idén a Külügyminisztérium meghívására a Szentegyházi Gyermekfilharmónia adott ünnepi koncertet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Országházban, a Szent Korona előtt.

A hangversenykörút részleteiről a www.fili.hu oldalunkon tájékozódhat.

    Kiadó: Szentegyházi Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.