OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. december 9., hétfő 10:18

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 9., hétfő (OS) - A magyar társadalom megosztott és súlyosan frusztrált. Romlik az élet minősége, egyre jobban terjed a durvaság és az agresszivitás. Ezekre a problémákra nem csupán tüneti, hanem fontos érdemi gyógyír a meditáció.

    Ezt a technikát az elmúlt évtizedekben széles körben jól-rosszul megismerték, sokan alkalmazzák is. A Változó Világ Mozgalom mégis úgy tartja, hogy a meditáció még nem nyerte el azt a helyet, és nem kapja meg azt a támogatást, amely megilletné.

A meditációnak helye van mindenkinek mindennapjaiban. Különösen fontos a jó technikák népszerűsítése, a kapcsolódó szokások kialakításának előmozdítása. A hatékony meditáció elsajátításához az embernek hosszú időre, hosszú gyakorlásra van szüksége, hasonlóképpen, mint a nyelvtanulás esetében. A hasonlóság arra is vonatkozik, hogy nem lehet elég korán hozzáfogni tanulásához. Ezért különösen fontos lenne, hogy a meditálás ne csak az iskolában váljon fontos nevelő eszközzé, hanem már az óvodában kezdjék el gyakorlását.

Ezzel nem merülne ki a kormányzat felelőssége. A meditálás valóban mélyen egyéni, mondhatni intim igény és felelősség, de ezen a téren a közhatalomnak szerteágazó lehetőségei és kötelességei vannak, a sporttámogatáshoz vagy a dohányzásszabályozáshoz hasonló módon. Számos területen, illetve helyzetben kellene a meditálást megkönnyíteni, ösztönözni, vagy éppenséggel előírni (pl. a parlamentben, a fegyveres erőknél, a börtönökben).

Legyen több béke, bölcsesség és öröm életünkben!

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.