OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2013. december 10., kedd 16:55

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. december 10., kedd (OS) - Sürgősségi támogatás Magyarországnak

    Magyarországot az idén különösen nagy kihívások elé állította az illegális migráció növekedése, valamint a hazánkban menedékjog iránti kérelmet benyújtó személyek számának jelentős emelkedése. 2013. szeptember 25-ig a hazánkba érkező menedékkérők száma elérte a 15 804 főt, év végéig pedig megközelítheti a 20 ezres létszámot. A magyar menekültügyi rendszernek rendkívüli terhet jelent a menedékkérők ilyen mértékű elszállásolása, ellátása, valamint menedékjogi kérelmeik elbírálása. A terhek enyhítése, illetve az elhasznált készletek pótlása érdekében 2013. október 1-je és 2014. március 31-e között az Európai Bizottság több mint 440 millió forintos sürgősségi támogatást nyújt Magyarországnak.  

2011-ben 1693, 2012-ben pedig 2157 fő menedékkérőt regisztráltak Magyarországon, azonban ez a szám 2013 végére elérheti a 20 ezer főt. 2013 májusára a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által fenntartott befogadó intézmények összes kapacitását jelentős mértékben meghaladta az ott elhelyezettek száma.

    Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.