OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2013. december 21., szombat 19:24

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 21., szombat (OS) - A Változó Világ Mozgalom fontosnak tartja emlékeztetni állam és egyház szétválasztásának évszázados követelményére. A társadalom hosszú és áldozatos harcot vívott azért, hogy egy-egy uralkodó vallás túlhatalma ne béklyózza az ember életét és szellemét. Állam és egyház szétválasztása valójában hatalom és egyház szétválasztása, ami a rettegés évezredei után elhozhatná a vallás megtisztulását, újjászületését az ember szolgálatában.

    Sajnos, még mindig sokan a hatalomban nagyobb értéket látnak, mint a szolgálatban, azért mindennemű kompromisszumokra, rossz szövetségekre hajlandók, akár az államhatalommal, akár politikai, pénzügyi stb. partnerekkel, nem ritkán kis és nagy diktátorokkal, gyilkosokkal, bűnözői szervezetekkel.

A legnagyobb csodálattal figyeljük Ferenc pápa törekvéseit. Ezek nem magányos törekvések. Ezer és millió számra vannak becsületes és jó szándékú hívők szerte a világon.

De megannyian vannak, akik másképpen állnak hozzá. Ez tragikus folyamat. Semmilyen kultúrák nem fognak háborút vívni egymással, a háború nem a kultúra mestersége. De sok más jó és rossz erő képes még háborúzni, akár világégésbe taszítani minket. És ne legyen kétségünk, hogy ekkor előrántják erre a vallásokat, ha azok nem válnak végérvényesen a hatalom- és erőszakmentesség, a szeretet és a felelősség jelképeivé.

A hit nagyszerű dolog. A Változó Világ Mozgalomnak is megvan a maga hite: hisz az emberben, hisz az Emberhitben. Mert az ember rászolgált.

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.