OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2013. december 29., vasárnap 08:20

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 29., vasárnap (OS) - A kormányzat nyomasztó túlhatalmának lebontásában az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszköz a fejlesztési célú források fölötti rendelkezés elvonása lehetne, és telepítése egy merőben újfajta hatalmi ághoz.

    Ez utóbbi (nevezhetjük Fejlesztési Tanácsnak) több önálló szervezettípusból épülne. Külön ágazati központok felelnének az egyes ágazatok fejlesztési politikájának kialakításért és megvalósításáért, projektirodák felelnének egy-egy nagy programért vagy projektért, néhány stratégiai központ pedig felelne egy-egy globális kihívással kapcsolatos fejlesztésekért a társadalom minden dimenziójában (az állam, a gazdaság, a magánszféra stb. vonatkozásában). Például egy ilyen központnak kellene átfognia a klímaváltozással, egy másiknak a megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztési feladatokat stb.
    Ezeknek a központoknak szakszerűen, hatékonyan és demokratikusan kellene működniük, a társadalom más szerveivel pedig harmonikusan együttműködniük. Ez felépítésük jó megtervezésével, kellő átláthatóság és elszámoltathatóság biztosításával elérhető cél.
    A kormányzat közben megőrizné feladatait saját korszerű és hatékony működése, illetve az általa kezelt közvagyon karbantartása terén.
    A Változó Világ Mozgalom biztos abban, hogy a monolitikus kormányzat lebontásával felszabaduló energiák sokszorozzák majd a szétválasztás előnyeit, és abban is, hogy a jó és kormányoktól független fejlesztési politika meggyorsítja egy jobb világ felépítését.

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.