OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. december 30., hétfő 03:36

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 30., hétfő (OS) - Ha mint szülők vagy nagyszülők a legfontosabbra, gyermekeinkre, unokáinkra gondolunk, lelkesedéssel beszélhetünk az elmúlt évről. Más, ha mindnyájunk, az emberiség helyzetéről kell mérleget készíteni. Töretlenül kell hinni jövőnkben, de hiba lenne, ha nem reálisan, mi több, kritikusan szemlélnénk teljesítményünket.

    Azzal pedig nem lehetünk megelégedve. Társadalmaink változatlanul foglyai a válságnak, még nagyobb válság kirobbantását kockáztatjuk. Nem tettük világunkat békésebbé, biztonságosabbá, hatékonyabbá, igazságosabbá, emberibbé.

Közben távozott a világról két emblematikus figura: Chavez és Mandela, a 21. századi útkeresés tragikus bizonytalanságának jelképei. Történelmi kihívások árnyékában színre lépett Kína új vezetői gárdája és Ferenc pápa.

Egy ismeretlen fiatalember, Edward Snowden pedig véghezvitt egy hihetetlen szakmai és emberi csodát. Tudatta a világgal a Rendszer féltett titkát: egy hatalmas gépezet gondoskodik legszemélyesebb életterünk elfoglalásáról és ellenőrzéséről, egy hamis virtuális valóság és egy még hamisabb virtuális igazság fenntartásáról. Nem csak leveleink olvasásáról van szó. Elég belegondolni, hogyan tudósított a sajtó a vietnami háborúról, és hogyan tudósít ma bármelyik forró helyről (a lista elképesztően hosszú: Irak, Líbia, Haiti, Afganisztán, Szomália, Gáza, Fehér Ház, Wall Street, a nagy katasztrófák térségei stb.).

A Változó Világ Mozgalom erőt, bátorságot kíván mindenkinek a jó mérlegkészítéshez!

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.