OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. február 6., csütörtök 16:13

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara közleménye
    Budapest, 2014. február 6., csütörtök (OS) - Magánbiztonsági hátterű nemzetközi együttműködési megállapodások aláírására került sor a szegedi biztonságvédelmi klaszter új irodájában. Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter irodát nyitott Szegeden a Dózsa György utcában, ahol külföldi biztonsági cégek, szervezetek írtak alá együttműködési megállapodást január 29-én. A magyarországi Patent Holding a szerb Eurosecurityval kötött együttműködési szerződést, míg a klaszter az osztrák EURODET-tel, egy magánnyomozókat képző akadémiával ír alá kontraktust. A megállapodást szerb részről az Eurosecurity képviseletében Miroslav Milosevic írta alá, osztrák részről pedig Markus Schwaige.

    A rendezvény során Német Ferenc, az SZVMSZK elnöke kiemelte a határokon átívelő összefogás jelentőségét: nagy lépést jelent a szakmában, hogy hazai és külföldi cégek összefogva tudnak dolgozni, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen a külföldi kapcsolat. A szerb-magyar közös munkában rejlő lehetőségeket értékelve a felek hangsúlyozták: az uniós csatlakozás küszöbén álló Szerbia a pénzintézeti biztonság területén sokat tanulhat a magyar partnertől, különösen az EU-s szabványok betartását illetően. A résztvevők célul tűzték ki, hogy a klaszter a három érintett ország együttműködésére alapozva kezdeményezze a határon átnyúló magánbiztonsági munkát támogató szabályzók és a megvalósítások egységesítését; valamint az uniós szintű erkölcsi és anyagi támogatási lehetőségek kialakítását.

    Kiadó: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.