OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. február 27., csütörtök 19:23

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. február 27., csütörtök (OS) - Ezúton is tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy 3 civil szervezet, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ), a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete, és egyesületünk, a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, ismételten tárgyalásokat folytat egymással.

    A kommunizmus áldozatait, sértettjeit, kárvallottait tömörítő szervezetek összefogására már számos korábbi alkalommal volt példa, és közösen léptünk fel igazságtételi, kártalanítási, restitúciós kérdésekben.

Február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján ez évben is számos megemlékezés, riport, tudósítás történt. Ezeket lényegében úgy foglalhatnánk össze, hogy céljuk mindössze annyi volt, hogy emléket állítsanak, és emlékeztessenek ezen önkényuralmi rendszer szörnyűségeire.

Fontos az emlékeztetés, de úgy véljük ennél jóval többet kell tenni, mivel Magyarországon a legalapvetőbb igazságtételi, kártalanítási lépések még nem történtek meg. Egyedül hazánkban nem történt meg eddig a restitúció, a kommunizmus idején elrabolt vagyonok visszaadása, jóllehet az ún. "volt szocialista" országok mindegyikében ez már megtörtént itt Európában.

Ezért a civil szervezetek ismételt közös fellépése várható, melyről a közeljövőben újabb közleményt adunk ki.

www.kisemmizettek.hu        www.restitúció.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.