OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 21. csütörtök
Ismertető


2014. március 3., hétfő 19:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. március 3., hétfő (OS) - A magyarországi bolgárok bebizonyították, hogy ebben az országban igenis lehetséges kizárólag becsületes munka által előbbre jutni, és a szabad Magyarországon az integráció és az identitás megőrzése, a beilleszkedés és a kultúra, a hagyományok ápolása nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő folyamatok - mondta beszédében Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyarországi Bolgárok Egyesületének centenáriumi rendezvényén, hétfőn Budapesten. A gálaestet Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Margarita Popova, Bulgária köztársaságielnök-helyettese részvételével és fővédnökségével rendezték meg.

    Köszöntőjében Doncsev András hangsúlyozta: az egy évszázaddal ezelőtt hazánkban letelepedett bolgárok busás örökség, mesébe illő vagyon, nemesi címek és rangok nélkül érkeztek, csupán a szaktudásukat és a hatalmas munkakedvüket, munkabírásukat, az örök újrakezdés képességét hozták magukkal a távoli szülőföldjükről. Tisztesség, törekvés, teljesítmény kellett tehát a boldogulásukhoz, és nem utolsósorban egy olyan befogadó közeg, amelyik mindenkor lehetővé tette a nyugodt munkát, békés gyarapodást, az anyagi és társadalmi felemelkedést.
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.