OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. március 9., vasárnap 12:07

Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. március 9., vasárnap (OS) - Kampánycélú állatsimogatás helyett működő állatvédelmet

    A "mindenható" Orbán-kormánynak az állatvédelemben négy év csupán a törvényi szabályozás foldozgatására és egy új adó bevezetésére volt elég, a legsúlyosabb gondok megoldásához hozzá sem kezdett. Az Együtt-PM komplex állatvédelmi programcsomaggal készül a kormányváltásra, a hivatal- és adószaporítás helyett a valódi problémákra és azok megoldására koncentrálva.
Van új állatvédelmi törvényünk, kötelező chipezésünk és választható ebadónk, de továbbra sem tudjuk, mennyi kóbor eb van az országban, csak azt, hogy a számuk egyre nő. Míg a civil szervezetek erejükön felül, rengeteg önkéntes munkájával küzdenek társállatainkért, addig az állam nem ad megoldást az utcára tett állatok problémájára. Nem egyértelmű, hova kell fordulni állatkínzás észlelése esetén, kinek a feladata ellenőrizni az állatvédelmi szabályok betartását. Továbbra is zavartalanul működnek az országban azok az állatszaporító telepek, amelyek az Európát elárasztó eb-szürkeexport és a túlszaporítás kiindulópontjai – vagyis a megoldáshoz nem kerültünk közelebb. Az Együtt-PM javaslatai ökopárti szakmai háttérre támaszkodva új közterhek és hivatalok nélkül kezelik az állatvédelem legfontosabb kihívásait.
Javasoljuk, hogy a gyepmesteri feladatokat fokozatosan az erre megfelelően felkészített állatvédő egyesületek vegyék át, illetve vegyenek részt a meglévő telepek ellenőrzésében, természetesen az ehhez tartozó állami finanszírozás biztosításával.

    Kiadó: Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.