OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2014. március 17., hétfő 14:16

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2014. március 17., hétfő (OS) - Az Alkotmánybíróság mai döntésére reagálás

    A Magyar Államot és intézményeit a hitelezőkkel, bankokkal egyetemlegesen súlyos és elévülhetetlen felelősség, kártérítési felelősség terheli, mert a deviza alapú hitelezés, a tőketartozás devizában való nyilvántartása Magyarországon rendszerszintű kockázatokat, járulékos károkat, egyedi típusú gazdasági- és pénzügyi válságot, tömeges öngyilkosságokat okozott, közvetlenül taszította mélyszegénységbe magyar családok százezreit, hazai kis- és egyéni vállalkozások csődhelyzetét eredményezte, továbbá az ingó és ingatlanpiac teljes hanyatlásához vezetett. Az Egyesület elnöksége szerint az Alkotmánybíróság mai döntése azt igazolta, hogy a Magyar Állam által korábban kikényszerített - szerződésmódosításnak minősülő - végtörlesztés (180 Ft-on) lehetősége, az alkotmánnyal összhangban van. Az Egyesület elnöke Falus Zsolt Ferenc, nyílt levélben közölte a deviza alapú uzsorás hitellel kapcsolatos véleményét az Alkotmánybírósággal.

    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.