OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2014. március 23., vasárnap 22:10

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2014. március 23., vasárnap (OS) - A Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank közös együttese hamisan énekel a lakosságnak uzsora ügyben

    A devizahiteles magyar családok uzsorázását meddig engedi még a Magyar Állam ? -kérdezi az Egyesület elnöksége. Az Egyesület elnöksége szerint a hétvégi párt- és kormányzati szereplők figyelemfelkeltő megnyilvánulásai az uzsorázás ellen szóltak, de a tettek mást igazolnak. Falus Zsolt Ferenc (elnök) véleménye, hogy a Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank közös együttese, hamisan énekel a lakosságnak uzsora ügyben. A deviza alapú hitelezés uzsorás jellegét a banküzem működése és a hatályos jogszabályok alapján tényként kell kezelni. Az elnök nyomatékosan felhívja az MNB-nek mint pénzügyi felügyelet figyelmét, hogy létezik az 1997 évi XXX törvény a jelzálog-hitelintézetekről és a jelzáloghitelekről, melyből a deviza alapú ingatlanfedezetű szerződések uzsorás jellege következik, hiszen a bankok gyakorlata a jogszabályi rendelkezésekkel ellentétesen azokat mellőzve, uzsorás módon valósult meg !
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.