OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. április 12., szombat 14:05

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. április 12., szombat (OS) - Elfogadhatatlan és jogszerűtlen a kishantosi agresszió -

    Az LMP megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által évtizedek óta jogszerűen használt termőföldeken a vetés kitárcsázásába kezdtek azok a fideszes politikai körhöz tartozó nagygazdák, akiket a múlt évben – az LMP álláspontja szerint jogszerűtlen pályázati rendszerben – nyertesnek hirdettek ki.

Az érintett termőföld-részek jogszerű földhasználati kérdésével kapcsolatban jelenleg is zajlanak peres eljárások, így mindezek befejezéséig a fideszes oligarchacsoportokhoz tartozó nagygazdaságok nem vehették volna használatba ezeket a földeket.
Ezzel szemben a mai napon a vetések elpusztítása megkezdődött, eddig 150 millió forintos anyagi és felbecsülhetetlen eszmei kárt okozva ezzel.

Továbbá a múlt év őszén és ez év tavaszán elvetett "mezei leltár értéke" mindenképpen a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ tulajdona.

Az LMP politikusai, Szél Bernadett társelnök, Sallai Róbert Benedek és Ikotity István a párt leendő frakciójának tagjai a helyszínen igyekeznek megvédeni azokat a vidékfejlesztési és közösségi értékeket, amiket a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ képvisel.

Az LMP a következő ciklusban is harcolni fog azért, hogy ilyen és ehhez hasonló méltánytalanságok ne fordulhassanak elő az országban.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

Lengyel Szilvia
az LMP országgyűlési képviselője

Sallai Róbert Benedek
az LMP megválasztott országgyűlési képviselője


    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.