OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. április 16., szerda 09:46

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 16., szerda (OS) - Iskolapadba ülnek a Digitális Közösség Program tanfolyamának első diákjai

    Megkezdődött a miskolci nyertes pályázók ingyenes informatikai oktatása a Digitális Közösség Program keretében 2014. április 15-én. A résztvevők egy szintfelmérést követően sajátíthatják el a számítógép- és internethasználat alapjait. A térítésmentes képzés tananyagát az első csoportok visszajelzései és az oktatók tapasztalatai alapján véglegesítik a program szervezői.

Az ingyenes tanfolyamok megkezdésével újabb szakaszába lépett a digitális írástudatlanság felszámolását és az esélyegyenlőség megteremtését célzó Digitális Közösség Program a miskolci járásban. A térítésmentes oktatás első körében négy, aktív idősekből álló, átlagosan 12-15 fős csoport indul. A résztvevők a lakhelyükhöz közeli oktatási intézményekben sajátíthatják el a digitális világhoz való csatlakozáshoz szükséges tudást. A képzésen megismerkednek a legalapvetőbb számítástechnikai szakkifejezésekkel, az elnyert laptop működésével és leghasznosabb funkcióival, az internetes böngészés és kommunikáció alapjaival, segítséget kapnak a hatékony munkavégzést támogató programok kezdő szintű használatához.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.