OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. április 17., csütörtök 20:14

A Külügyminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. április 17., csütörtök (OS) - A munkareggeli követően Martonyi János beszédet mondott a francia Nemzetgyűlésben, a Francia-magyar Baráti csoport és a párizsi Magyar Nagykövetség által közösen szervezett konferencia megnyitásaként. A "Magyarország, Franciaország és Európa - mérleg és kilátások" című rendezvény a 2004-es bővítést követő időszak tapasztalatit tekintette át, s a magyarországi politikai, gazdasági változásokat, a kétoldalú kapcsolatok fejleményeit egy szélesebb, európai kontextusba helyezve vizsgálta.

    A miniszteri beszédet követő kerekasztalban felszólalt Jaean-Dominiques Giuliani, a Robert Schuman Alapítvány elnöke, Pierre Yves Le Borgn, a külföldön élő franciák parlamenti képviselője, Razzy Hammady szocialista képviselő, Novák Katalin frankofón ügyekért felelős miniszteri biztos és Becsey Zsolt külgazdasági koordinátor. A kerekasztalt Rudy Salles, a baráti csoport elnöke, és Trócsányi László párizsi magyar nagykövet vezették. A mintegy 70 fős hallgatóság politikusokból, egyetemi tanárokból és kutatókból, jogászokból és diplomatákból állt, emellett képviseltették magukat a hazánkban jelen lévő fontosabb francia vállalatok is.


------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.