OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. április 22., kedd 23:36

Az Arrabona Városvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. április 22., kedd (OS) - Savanyú a citrom?

    Az ICOMOS az ENSZ örökségvédelmi szervezete, az általa megítélt díjnak súlya van, arra szokás odafigyelni. Ezt teszi most a világ széles közönsége: Győrre, a Duna-bástyára figyel. Úgy tekintenek városunkra, mint ahol elrontottak valamit. Ezt a hibát tárta az értő és széles közönség elé a legjelentősebb világszervezet, szakértői testülete által.

Akinek manapság ellenvéleménye van, azt szokás a sajtón keresztül démonizálni vagy beállítani egyszerű dilettánsként, de az ICOMOS megalapozott szakmai véleménye nehéz dió ezen attitűd számára két szempontból is. Egyrészt egy magasan kvalifikált, kellő ismerettel és rálátással bíró szakmai testület véleményéről van szó, másrészt pedig egy valóban pártatlan és független testülettel állunk szemben. Ez utóbbi az őket bírálókról végképp nem mondható el, hiszen azon politikai hatalom megbízottjairól, illetve beosztottjairól van szó, mely ezt a citrom-díjas tervet megvalósítani szándékozik.

A citrom bizony savanyú, a tények viszont tények, a profi fuser meg profi fuser: 2014. év citrom-díját az ICOMOS átadta a térré degradált Duna-bástya és főképp a benne elhelyezett mélygarázs megálmodóinak, megvalósítóinak. Mi már csak azt kérdezhetjük: a reneszánsz ugye kora újkor, a régészképzés pedig ide nem terjed ki, mert itt már egy másik szakma a mértékadó, melyet úgy hívnak történész. Szeretnénk látni hadtörténészi, építészettörténészi szakértői véleményeket, melyek a Duna bástya témájában keltek.
    Kiadó: Arrabona Városvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.