2024. április 16. kedd

2014. április 25., péntek 09:16

Az Emmi Köznevelésért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. április 25., péntek (OS) - Az iskolák 45 %-a már leadta a 2014. szeptember 1-jén kezdődő tanévre igényelt tankönyvek rendelését. A tankönyvellátás biztonsága mellett a kormányzatnak kiemelt célja, hogy a családok pénztárcáját kímélje a tanévkezdés költségeinek csökkentésével. A korábbi évek rendületlen áremelkedése után idén először rendelhetnek az iskolák csökkenő tankönyvár mellett.

A takarékosságot a magyar állam tankönyvkiadói szerepének növelése, valamint új tankönyvek fejlesztése tette lehetővé. Az állami fenntartású iskolák részére a kötelező tantárgyakhoz javasolt kiadványok listájáról azonban a nem állami fenntartású iskolák is jelentős részben rendelnek. Ennek köszönhetően már most meghaladja a félmilliárdot a szülők megtakarításainak összege. Az árcsökkenésen túl az idén az első és második évfolyamos diákok tankönyvellátása ingyenes. A családok évi négy milliárd forintot spórolnak meg a most kezdődő nemzeti tankönyv program eredményeként. A 2014/15-ös tanév tankönyveinek rendelését az iskolák 2014. április 30-ig adják le.

Kiadó: Emmi - Köznevelésért Felelős Államtitkárság