2024. április 20. szombat

2014. május 22., csütörtök 10:06

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. május 22., csütörtök (OS) - "Gyerek ne tűnjön el! Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Ezen a napon emlékezünk meg azokról a gyermekekről, akik eltűntek, elszöktek és nem kerültek haza. A Világnap alkalmából a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az Országos Rendőr Főkapitányság együttműködési megállapodást ír alá. Az együttműködés keretében szeretnénk ráirányítani a figyelmet azokra a gyermekekre is, akik megkerültek, de eltűnésük, szökésük okát tovább hordozzák, akik újra és újra útra kelnek.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az Országos Rendőr Főkapitányság együttműködési megállapodása az eltűnt gyerekekre irányítja a figyelmet. Történetükben a szökés egy pillanatkép. A szökés előzményeinek feltárása és veszélyes következményeinek, mint az áldozattá válás, a bűncselekményekbe való bevonódás prevenciója összefogásra sarkallja a rendőrséget és a civil szereplőt.

Az Alapítvány kiemelt célja a szökésben lévő, vagy szökést fontolgató gyerekek, fiatalok és a hozzátartozók, szakemberek segítése. Az alapítvány 2008 óta működteti az Eltűnt Gyerekek Vonalát az ingyenesen elérhető 116-000 segélyszámot, ahol képzett ügyelők a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.

Az eltűnt gyermekeket a rendőrség keresi. Az Eltűnt Gyerekek Vonala és a rendőrség szoros együttműködése a gyermekeltűnés kapcsán olyan szakmai partnerség, amely az előzményekben és a következményekben rejlő kérdésekre adhat komplex választ.

T: +36 1 354 10 29; + 36 30 300 55 11
info@kek-vonal.hu