OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. május 22., csütörtök 10:06

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. május 22., csütörtök (OS) - "Gyerek ne tűnjön el! Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Ezen a napon emlékezünk meg azokról a gyermekekről, akik eltűntek, elszöktek és nem kerültek haza. A Világnap alkalmából a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az Országos Rendőr Főkapitányság együttműködési megállapodást ír alá. Az együttműködés keretében szeretnénk ráirányítani a figyelmet azokra a gyermekekre is, akik megkerültek, de eltűnésük, szökésük okát tovább hordozzák, akik újra és újra útra kelnek.

    A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az Országos Rendőr Főkapitányság együttműködési megállapodása az eltűnt gyerekekre irányítja a figyelmet. Történetükben a szökés egy pillanatkép. A szökés előzményeinek feltárása és veszélyes következményeinek, mint az áldozattá válás, a bűncselekményekbe való bevonódás prevenciója összefogásra sarkallja a rendőrséget és a civil szereplőt.

Az Alapítvány kiemelt célja a szökésben lévő, vagy szökést fontolgató gyerekek, fiatalok és a hozzátartozók, szakemberek segítése. Az alapítvány 2008 óta működteti az Eltűnt Gyerekek Vonalát az ingyenesen elérhető 116-000 segélyszámot, ahol képzett ügyelők a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.

Az eltűnt gyermekeket a rendőrség keresi. Az Eltűnt Gyerekek Vonala és a rendőrség szoros együttműködése a gyermekeltűnés kapcsán olyan szakmai partnerség, amely az előzményekben és a következményekben rejlő kérdésekre adhat komplex választ.

T: +36 1 354 10 29; + 36 30 300 55 11
info@kek-vonal.hu
    Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.