OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. május 22., csütörtök 15:13

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2014. május 22., csütörtök (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma segíteni kívánja az Artpool Művészetkutató Központ működését, ezért kidolgozta országos közgyűjteményi integrációjának feltételeit és aláírta a Központ támogatási szerződését.

    Működésükhöz a kultúráért felelős tárca 2011-2013 között 75 millió forint támogatással járult hozzá és elfogadta az Artpool Művészetkutató Központ magyar állam felé tett felajánlását a gyűjtemény állami tulajdonba vételére, hogy azt egy országos közgyűjtemény részeként kiszámítható módon működhessen tovább.

2011 novembere óta az EMMI összesen öt alkalommal (2011. szeptember, 2012. szeptember, 2012. december, 2013. július, 2013. szeptember) kérte levélben a gyűjtemény vezetőit, hogy készítsék elő az állami tulajdonba történő vételhez nélkülözhetetlen felmérést. Ez csak 2014 tavaszán történt meg.  

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyamatoson dolgozott, hogy megteremtse annak feltételeit, hogy a gyűjtemény a Petőfi Irodalmi Múzeumba integrálódjon. Ennek érdekében 2013. október 1. és 2014. április 2. között összesen hat alkalommal folytak előkészítő tárgyalások, amelyeken többnyire az Artpool képviselője is részt vett.

2014. május 6-án az Artpool Művészetkutató Központ megkapta a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges formanyomtatványokat, amelyek május 15-én kitöltve megérkeztek a Kultúráért Felelős Államtitkárságra, így a támogatási szerződést aláírtuk.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.