OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. június 12., csütörtök 09:29

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. június 12., csütörtök (OS) - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye az IMF legújabb, hazánkra vonatkozó országjelentése kapcsán

    A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb, hazánkra vonatkozó országjelentése, melyet vezető hírportálok is kiemelt helyen említenek, súlyos megállapításokat tartalmaz. Az egyik leglényegesebb állítás, hogy a magyar gazdaság ötvenöt év múlva (se) éri be Európát, pontosabban a jelenlegi európai átlagot. Az állításból következik az is, hogy ez az idő még jóval hosszabb lehet, hiszen közben az EU tagállamai is növekednek, akár gyorsabban is, mint a mi gazdaságunk. Az előrejelzésük nyilván arra az esetre értendő, ha a jelenlegi gazdasági szabályzókban, és irányításban nem történik változás.

Az országjelentés kapcsán Egyesületünk arra hívja fel a figyelmet, hogy ezen súlyos, lehangoló megállapítás egyértelműen összefüggésbe hozható a magyarországi restitúció elmaradásával, azzal, hogy a volt keleti blokk országai közül egyedül hazánkban maradt el a restitúció, az úgymond "államosított" vagyonok visszaadása.

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.