OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. június 12., csütörtök 09:30

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. június 12., csütörtök (OS) - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye az IMF legújabb, hazánkra vonatkozó országjelentése kapcsán

    Az elmaradás miatt nálunk egy tőkeszegény, sebezhető gazdaság jött létre. Amikor e mostani országjelentés az okokat keresi, illetve javaslatokat tesz, azok egy része inkább csak tüneti megállapításoknak tekinthető, de a valós probléma is ott van az is az országjelentésben. Megemlítik ugyanis, mégpedig a magyar kockázatmátrix összefoglalóban, hogy az első probléma a globális tőkepiaci felfordulás, idegesek és kockázatkerülők lesznek a befektetők, melyre nagy az esély és nagy károkat tud okozni.

A tőkeerős, stabil gazdaságot nem rendíti meg a befektetők idegeskedései, kockázatelkerülései (kockázatos befektetés alatt előszeretettel emlegetnek minket), hanem az ilyen felfordulásoknak a tőkeszegény, sebezhető gazdaságok lesznek kárvallottjai, azaz mi.

Sokan megírták már a gazdaságunkról, hogy tőkeszegény, de a valós összefüggést, nevezetesen hogy a volt keleti blokk országai közül egyedül hazánkban elmaradt restitúció a kialakult tőkeszegénység fő oka, azt már csak kevesen.

Ne legyen hát ez tabutéma, merjünk erről nyíltan beszélni, az ország és a gazdaság előremenetele érdekében.
További írások erről honlapunkon.

KISE
Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
Alapítva 1990
www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.