2024. április 20. szombat

2014. június 17., kedd 10:51

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2014. június 17., kedd (OS) - A felsőoktatás átalakítása – felsőoktatási államtitkár nélkül?

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) értetlenül áll Balog Zoltán miniszternek a felsőoktatási törvény módosításáról szóló sajtónyilatkozata előtt. A törvénymódosítás abszurd időpontja, a megelőző konzultációk hiánya, a Felsőoktatási Kerekasztal teljes negligálása megdöbbentő a számunkra. Annál is inkább, mivel jelenleg a felsőoktatás kormányzati irányításának nincs felelős vezetője. Mindez beláthatatlan következményekkel járhat.
Feltétlenül szükségesnek tartjuk, hogy a kormány még a felsőoktatási törvény módosítása előtt haladéktalanul hívja össze a Felsőoktatási Kerekasztalt, és érdemi egyeztetést folytasson a tervezett módosításokról a felsőoktatás résztvevőivel!

FDSZ Elnökség

Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete