OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. június 17., kedd 19:52

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. június 17., kedd (OS) - Kezdeményeztük a Magyar Nemzeti Banknál az OTP Bank tevékenységi engedélyének visszavonását, mivel súlyosan sérti az ügyfelei érdekeit és tevékenysége nem felel meg a prudens működés előírásainak.

    Az OTP éveken keresztül tartó tisztességtelen és törvényeket sértő működése már több milliárd forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek.

A beadványunkban hivatkozunk Gazdasági Versenyhivatal és a PSZÁF több határozatára. Ezekből kiderül, hogy az OTP hosszú évek óta a legkülönbözőbb módon téveszti meg a fogyasztókat,  tisztességtelen   kereskedelmi gyakorlatot folytat és semmibe veszi fogyasztóvédelmi előírásokat.  Kitérünk több OTP-t sújtó jogerős bírósági ítéletre és néhány olyan hamis állításra, mellyel az OTP félre akarta vezetni a bíróságokat.

Szükségesnek tartjuk az MNB határozott lépését, mert addig nem lesz hazánkban tisztességes, a társadalom elvárásainak megfelelő bank és pénzrendszer, amíg a legnagyobb piaci szereplő szinte háborítatlanul, következmények nélkül végezheti éveken, évtizedeken keresztül kárt okozó mesterkedéseit.

A beadványt a Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Közhasznú Egyesület  és a Hiteles Mozgalom készítette. Itt megismerhető a beadvány  teljes egészében:

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/otp-engedely-visszavonas---kezdemenyezve.html

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.