OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. július 7., hétfő 11:48

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. július 7., hétfő (OS) - A DÉSZ - a devizaadósok hiteles, államilag is elismert ÉRDEKVÉDELMI szervezete, egyesülete - csatlakozik a szakértői,  FOGYASZTÓVÉDELMI egyesület, a PITEE dr. Áder János köztársasági elnökhöz írt kéréséhez!

    Elnök úr! Ezt a - Magyarországon a banki uzsorát szentesítő - Devizahiteles Törvényt, ne írja alá! Ne legyen cinkos a devizaadósok kifosztásának törvényesítésében.
Arra hívjuk fel a figyelmét, hogy ne csak makro, hanem mikro szinten is történjen meg a helyzet átvilágítása. A HATÁSVIZSGÁLATOT, a TRANSZPARENCIÁT követelje meg a családok szintjén is. Azaz mindazok az intézkedések, amelyek a Devizahiteles Törvényből erednek, milyen hatást váltanak ki a szerződések szintjén, konkrétan a devizahiteles családokra, LEGYEN LÁTHATÓ.
A médiában megjelenő porhintéssel ellentétesen a valóság az, hogy a bankok által kikényszerített UZSORA, azaz többlet befizetési kötelezettség meghaladja magát a felvett kölcsön összegét. A többlet teher (havi törlesztő, tartozás) forrása a számításokban az ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS! Az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás kiiktatása a számításokból a TÖRVÉNYTELEN TEHER 10 %-át sem veszi le rólunk devizaadósokról. Mindaddig, amíg az ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS a tartozás számításokban figyelembe van véve, nem lehetséges igazságos rendezés. Itt mutatjuk be a valós viszonyokat számítási példán keresztül: http://www.devizaados.hu/ Tilk László Géza elnök

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.