OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. július 15., kedd 09:23

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. július 15., kedd(OS) - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Sopronban tartja 46. Vándorgyűlését Intelligens szolgáltatás – A szolgáltatások intelligenciája címmel, amelyet az MKE a Nyugat-magyarországi Egyetem közreműködésével rendez.

    Az intelligens szolgáltatások az átgondolt, tudatosan fejlesztett, rendszerbe foglalt, az élet más területein alkalmazott információs lehetőségekkel összefüggést teremtő szolgáltatásokat jelentik. A könyvtárakban felhalmozott hatalmas információ mennyiség társadalmi hasznosítása a jól szervezett szolgáltatásokon keresztül valósul meg. Rendezvényünkön az ezzel kapcsolatos gondolatkört kívánjuk a szakma legszélesebb nyilvánossága előtt megvitatni. E fórumon kerül bejelentésre az MKE-NSKI most induló közös projektje, melynek lényege a Kárpát-medencei könyvtárak könyvellátása.

A Vándorgyűlést köszönti: Bakos Klára elnök, MKE; Sepseyné Dr. Vígh Annamária, Kultúráért felelős államtitkárság, Közgyűjteményi fősztályvezető, EMMI; Dr. Fodor Tamás polgármester, Sopron; Prof. Dr. Varga László rektorhelyettes, NyME; Fráter Olivér elnökhelyettes, NSKI; ifj. Sarkady Sándor főigazgató, NyME Központi Könyvtár és Levéltár; Horváth Csaba igazgató, SZIVK.

A konferencián átadásra kerül: Fitz József könyvdíj, Magyar Könyvtárosok Egyesülete emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj.

Az MKE 46. Vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, határon túli magyar kollégákon kívül 700 hazai szakember vesz részt az ország minden területéről.

Fő támogató: NKA
http://mke46.nyme.hu/

    Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.