OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2014. július 20., vasárnap 16:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. július 20., vasárnap (OS) - DK: Orbán egy szélsőjobboldali figurát akar kinevezni római nagykövetté

    A magyar kormány Szentmihályi Szabó Péter szélsőjobboldali publicistát jelölte Magyarország római nagykövetének. Első meghallgatására már sor is került a parlament Európai Ügyek Bizottságában, mely személyét elfogadta. A hónap végén a Külügyi Bizottság is meghallgatja a jelöltet.

Szentmihályi Szabó írásai gyakorta jelentek meg a legszélsőségesebb magyar orgánumok hasábjain, így a Csurka István alapította Magyar Fórumban, a Kárpátiában, a Nemzetőrben.
Jelenleg állandó rovata van a Magyar Hírlapban, továbbá az Echo TV-ben. Szentmihályi Szabó nem beszél olaszul, még fideszes körökben is meglepetést keltett jelölése. Egyesek szerint: "életművének erősen kétséges színvonala miatt Kossuth-díjat nem kaphat, így a kormány egy nagyköveti poszttal próbálja honorálni eddigi szolgálatait".

A Szentmihályi Szabónak szánt új szerep az Orbán-kormány szélsőjobboldali elkötelezettségét igazolja. A Demokratikus Koalíció úgy véli: nem egyszerűen a Jobbiknak tett engedményről van szó, hanem a Jobbikkal kötött koalícióról, amit különösen veszélyessé tesz, hogy az most Magyarország Európa-politikáját is meghatározni látszik.
A Demokratikus Koalíció visszautasítja, hogy Szentmihályi Szabó Péter vagy a hozzá hasonlatos, rasszista szellemiségű figurák szerepet kaphassanak a magyar diplomáciában.

Követeljük, hogy jelölését azonnal vonják vissza.

Ara-Kovács Attila külügyi kabinetvezető
Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.