OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2014. július 22., kedd 17:13

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. július 22., kedd (OS) - Ujhelyi az Európai Bizottsághoz fordul az uniós források befagyasztása miatt

    Miután az Orbán-kormány ismét csak ködösít és becsapja a nyilvánosságot az ügyben, ezért a mai napon írásbeli kérdéssel fordultam az Európai Bizottsághoz. Ebben többek között arra várok választ, hogy pontosan hol tartanak a megkezdett vizsgálatok, vannak-e már részeredmények, mi indokolja pontosan a kifizetések átmeneti hiányát, a magyar kifizető-rendszer mely részeit tartja kifogásolhatónak a brüsszeli testület, de arról is pontos tájékoztatást várok, hogy mikor nyújtott be utoljára a magyar állam uniós számlát, mikor történtek az utolsó utalások és mikorra várható, hogy ismét megindulnak a kifizetések.

Az Európai Unió átláthatóságra és tisztességes, egyenlő eljárásra vonatkozó szabályait a magyar kormánynak is be kell tartania. Azt azonban el kell kerülni, hogy Orbán Viktor és kormányának tudatos gátlástalansága vagy tudatlan hibája miatt a magyar embereket, a magyar vállalkozókat büntessék. Mi, magyar szociáldemokraták nem a fideszes erőtér, hanem a magyar emberek valós érdekeit képviseljük.

dr. Ujhelyi István
Az MSZP európai parlamenti képviselője
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.