OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 23., szerda 07:39

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - Az új támogatási rendszer ismét az agrároligarcháknak kedvez, de nem teremt munkahelyet

    A kormány agrár- és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos bejelentése világosság teszi, hogy a Fidesz-kormány kommunikációs csúcsteljesítménnyel kívánja elfedni azt a tényt, hogy nincs valódi koncepciója arra, hogy a vidéken élők millióinak válságos helyzetén hogyan javítson.
Nem lehet vidékfejlesztési támogatásnak nevezni azt a rendszert, melyben a 4-5 millió vidéki ember felemelkedésére a támogatások hét évre jutó 1100 milliárdnyi összegéből évente egy főre fajlagosan alig 30 ezer forint esik. Eközben a néhány tízezer 1200 hektár közeli agrárvállalkozó a 350 milliárd forint éves agrártámogatás 80 százalékán osztozik, ami fajlagosan számukra fejenként évi 15-20 millió forint támogatást jelent.
A földforgalmi törvényből pedig a Jobbik végsőkig kitartó tiltakozása ellenére is kigyomlálta a Fidesz azt a kitételt, mely munkahelyteremtéshez kötötte volna a magas támogatásokra való jogosultságot, így egyáltalán nem biztosítja a rendszer értékteremtő munkahelyek létrejöttét.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.